Kokosový cukr

Sladký a přitom zdravý

Kokosový cukr se získává v Indonésii ručním sběrem nektaru z květů kokosových palem a následným zpracováním v místních vesničkách, kde je vysušen do podoby krystalů cukru. Získává se z palem, které už nenesou plody. Místní zemědělci jim tak dokážou dát ještě nový život a nemusí je kácet. Kokosový cukr má nízký glykemický index (s hodnotou pouze 35), příjemnou karamelovou chuť a obsahuje mnoho mikroživin. Je výbornou náhradou rafinovaného cukru a ocení ho i diabetici. V Asii se používá již stovky let. Kokosový cukr patří mezi skutečné delikatesy.

Zdravotní benefity:

  • Posiluje imunitní systém.
  • Má antivirové a antibakteriální účinky.
  • Prospívá lidem s vysokým krevním tlakem a kardiovaskulárními onemocněními hlavně díky obsahu draslíku.
  • Vysoký podíl antioxidantů, který hraje významnou roli v prevenci proti rakovině.
  • Účinkuje proti negativně působícím volným radikálům, které se vyskytují všude kolem nás.

Vitamíny a minerály: Kokosový cukr je bohatý na vitamíny skupiny B. Z minerálů obsahuje hořčík, draslík, zinek a železo a 14 aminokyselin.

Země původu: Indonésie