Cejlonská skořice

Vůně jako žádná jiná

Cejlonská skořice je nejkvalitnější odrůdou skořice na Zemi. Jedná se drahou komoditu, pěstovanou výhradně na Srí Lance. Proto ji také většina výrobců nahrazuje levnějšími odrůdami.
Má jemnou, sladkou, vyváženou chuť a fantastické aroma.
Cejlonská skořice je stálezelený strom původem ze Srí Lanky. Samotná skořice, kterou používáme v kuchyni, je vlastně kůra, která se suší a balí do svitků. Plantáže skořicovníku jsou také na Jávě, v Indii a na Seychelách, kde ji nakupujeme i my pro výrobu našich zmrzlin.

Zdravotní benefity:

  • Už samotná vůně skořice zvyšuje vaši mozkovou aktivitu.
  • Při konzumaci skořice a vnímání její vůně, se zlepšuje paměť a pozornost při práci.
  • Působí také preventivně proti Alzheimerově chorobě.
  • Je účinným bojovníkem proti širokému spektru virů, bakterií a plísní. Skořicová kůra patří mezi přírodní antibiotikum.
  • Dokáže pečlivě hlídat hladinu cukru v krvi.
  • Pomáhá rychleji trávit.
  • Snižuje hladinu glukózy v krvi až o 30 %. Dokáže správně spouštět inzulín.

Vitamíny a minerály: bezesporu je výborným zdrojem vápníku, vlákniny a různých druhů minerálů jako hořčík, fosfor, draslík, měď a zinek. Z těch nejdůležitějších jde hlavně o mangan. Vláknina pomáhá zase z těla vylučovat nadmíru soli a škodlivin. Dále obsahuje sodík, selen, omega 3 kyseliny, omega 6 kyseliny, vitamin A, B, C, E, K, lutein, betakaroten , kyselina listovovou a kyselinu pantotenovou

Země původu: Seychely